ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ



Тази политика за поверителност и защита на личните данни определя регулиране на отношенията между M Plus на предприятието GmbH (по-долу наричана "компанията") и Вас (по-долу "таен клиент" или на други лица лични данни) и на заинтересованите страни по отношение на използването на вашите лични данни.

Всички субекти на данни (включително таен клиент) и други заинтересовани лица, са длъжни да се запознаете с тази Политика за поверителност и защита на данните, за да се разбере как M Plus на предприятието GmbH събира и обработва лични данни при упражняване на своята дейност и какви се прилагат мерки за сигурност.

Декларация за поверителност и защита на личните данни M Plus GmbH е предприятие се прилага във всички фирми M Plus, които са под юридическата власт под ръководството или под контрола на M Plus Holdings Gmbh.

При осъществяване на своята дейност, M Plus Holdings Gmbh спазва всички условията и изисквания, предвидени в действащото законодателство в Австрия, на европейското законодателство, включително, но не само, GDPR както и на други международно-правни актове, отнасящи се до защита на личните данни.

Концерти


Цялостна защита на данните регулиране на 2016 (GDPR) заменя директива на ЕС за защита на данните от 1995 г. и отменя закони на отделните държави-членки, които са били проектирани в съответствие със За защита на личните данни, директива 95/46/ЕС. Основната му цел е да защитава "права и свободи" физически лица (т.е. живи хора) и да се гарантира, че личните данни се обработват, без тяхното знание, и, където е възможно, за да го обрабатывалось с тяхно съгласие.

Събиране и използване на лични данни, m Plus GmbH е предприятие с оглед на различни закони на управление, като тези дейности могат да се извършват и гаранции, които трябва да бъдат поставени на място, за да я защити.

Целта на тази политика е да се определи съответното законодателство и опишете стъпките M Plus GmbH е предприятие с цел да гарантира, че той отговаря на него.

Тази политика се прилага за всички M Plus Holdings Gmbh работодатели, независими изпълнители (тайна купувачи), заинтересованите страни и други лица, които пряко или косвено участват в обработката на лични данни, включително данни, които посещават сайта www.4service-group.com (наричана по-долу потребители) M Плюс Holdings Gmbh дейност.

Определяне на


При обработката на лични данни, се прилагат определенията, посочени в настоящото споразумение, имат следното значение:

Лични данни – всяка информация, свързана с идентифицирано или идентифицируемо физическо лице ("потребител"/"субект на данни"); идентифициране физическо лице може да бъде отхвърля пряко или косвено, в частност чрез позоваване на идентичност, като име, идентификационен номер, данни за местонахождение, онлайн идентификатора или на един или повече фактори, характерни за физическа, физиологична, генетична, умствена, икономическа, културна или социална идентичност, което е физическо лице.

Специални категории лични данни (поверителни данни) – лични данни, разкрива расово или етнически произход, политически възгледи, религиозни или философски убеждения или членство в професионален съюз, както и обработка на генетични данни, биометричните данни за уникална идентификация на физическото лице, данните, отнасящи се до здравето или данни, свързани с физическо лице по полов живот или сексуална ориентация.

Данни контролер (controller) – физическо или юридическо лице, държавен орган, Агенция или друг орган, който сам или съвместно с други определя целите и средствата на обработката на лични данни; в случай на промяна на цели и начини за такава обработка се определят Съюз, или в държава-член на права, администраторът или специфичните критерии за своята номинация могат да бъдат предвидени Съюз, или на държава-членка право.

Данните на процесора (cpu) - физическо или юридическо лице, държавен орган, Агенция или друг орган, който обработва личните данни от името на контрольора;

Субектът на личните данни – всяко живо лице, което е субект на лични данни, държани от дружеството, включително на тайното пазаруване и други независими изпълнители/работодатели и други заинтересовани страни.

Тайното пазаруване – това са данните за обекта, който желае да сключи таен купувач на договора или сключи такъв договор с компанията, за да се гарантира таен купувач услуги, както е описано в този договор.

Потребителят данни за обекта, който е влязъл в сайта с каквато и да е цел.

Обработка – всяка операция или набор от операции, която се извършва на лични данни или набора на личните данни, дали или не с помощта на автоматизирани средства, като събиране, записване, организиране, структуриране, съхранение, адаптиране или промяна, извличане, консултиране, употреба, разкриване чрез предаване, разпространение или по друг начин правят достъпни, хармонизиране или комбинация от тях, ограничение, заличаване или унищожаване.

Профил – това е всяка форма на автоматизирана обработка на лични данни, предназначени за измерване на някои лични аспекти, свързани с физическо лице, а също и за анализ или за прогнозиране на този човек работа, икономическо положение, местоположение, здравословно състояние, лични предпочитания, надеждност и поведение. Това определение се дължи на правото на субекта на данни на обект профилиране и правото да бъдат информирани за съществуването на профилиране, мерки, основаващи се на резултатите от преброяването и очаквания ефект профилиране на личността.

Автоматизирано вземане на решения – това е способността да вземат решения с помощта на технически средства, без участие на човек.

Лични данни за нарушения – нарушаване на сигурността, което води до случайно или незаконно унищожаване, загуба, промяна, неразрешено разкриване или достъп до лични данни, предавани, съхранявани или по друг начин обработени. Има ангажимент в контролера съобщават за нарушаване на личните данни на надзорен орган и, където е нарушение може да повлияе неблагоприятно на лични данни и неприкосновеността на личния живот на субекта на данните.

Данни на субекта на съгласие - означава всяко свободно, точно, претеглени и недвусмислено посочване на данни на субекта на желанията, по който той или тя, изявление или изрично положителни действия, означава съгласие за обработка на лични данни.

Детето – това е, отколкото който и да е на възраст до 14 години. Обработката на лични данни на детето само законно, ако на родител или настойник за съгласие е получена. Контролер трябва да се положат разумни усилия за проверка при такива случаи съгласие или разрешение на собственика на родителската отговорност за дете.

Трето лице – физическо или юридическо лице, държавен орган, Агенция или друг орган, освен на субекта на данни, контрольор, манипулатор и лицата, които под прякото ръководство на администратора или на процесора, упълномощени за обработването на личните ви данни.

Файлова Система – всеки структуриран набор от лични данни, достъпна по определени критерии, независимо дали е централизиран, децентрализиран или разгоняют на функционален или географски основа.

Дружества – M Plus Холдингс Gmbh, юридическо лице, надлежно регистрирано според законите на Австрия.

Уеб сайт – сайт www.4service-group.com която принадлежи на компанията.

Клиенти – юридически лица, които консумират услугите на компанията.

Партньори – юридически лица, лични данни могат да бъдат прехвърлени с цел тяхната преработка в полза на дружеството. При това такива партньори могат да действат като процесори, както и под-процесори, в зависимост от обстоятелствата.

Услуги – услугите, предоставяни от дружеството, чрез използване на софтуер и основни условия, които са регистрирани на сайта.

Защита на личните данни (dpa) – означава независим обществен орган, който е създаден от държавата-член, в съответствие с GDPR. В съдържанието на тази политика ДПА означава австрийския орган за защита на данните, която се намира на следния адрес: Австрийската Datenschutzbehörde Wickenburggasse 8 1080 Виена, Австрия / уеб-сайт "Европа": https://www.data-protection-authority.gv.at

Изявление


M Plus Холдингс Gmbh, регистрирано на адрес: Tegetthoffstraße 7, 1010 Виена, Австрия поела ангажимент за спазване на всички подходящи ЕС и австрийското законодателство в областта на личните данни и защитата на "правата и свободите" на човека при събиране и обработка на лични данни в съответствие с общите правила за защита на личните данни (GDPR).

Тази Политика за поверителност и защита на личните данни (декларация) се определя, като ние сме компания използва, обработва и съхранява лични данни на субекти на лични данни. Компанията може да получи тази информация от вас, или от неговите партньори, за да предоставят на договорните задължения. В други случаи, компанията ще получи тази информация от вас, с вашето разрешение и съгласие, или ние може да получаваме вашите лични данни от трети страни, които се съгласиха да предадат тази информация ни.

Тази политика описва основните стъпки на дружеството е в съответствие с GDPR, при други условия, за съответствие при подключеной процеси и процедури, могат да бъдат описани и на други съответни документи, в които данните субекти и другите заинтересовани страни могат да намерят на съответните връзки не е посочено в този документ.

Потребителите имат право да се обърнат към фирма или на съответния орган за защита на данните за неговите/нейните лични данни, кражба, ако той/тя е наясно с това по-рано, отколкото в компанията.

ПРИНЦИПИ НА ОБРАБОТКА НА


По време на събиране и обработка на лични данни, компанията се придържа към принципите, предвидени GDPR. Политики и процедури на компанията, насочени към осигуряване на спазването на тези принципи.

(а) законност, справедливост и прозрачност

Законно – контролер определя правната рамка, преди да отиде за обработка на лични данни. Това е често по-нататък "условията за преработка", например съгласие.

Достатъчно е, за да е достатъчно процес, регулатор, за да се уверите, че информацията е на разположение за субектите на данни, доколкото е възможно. Това се отнася за лични данни, получени директно от субект на данни или от други източници.

Прозрачно – всякаква информация и съобщения, свързани с обработването на лични данни, да бъдат лесно достъпни и лесни за разбиране и използване на ясен и разбираем език;

(б) ограничаване на

Личните данни трябва да се събират за конкретни, ясни и легитимни цели и по-нататък не се обработват по начин, несъвместим с тези цели; по-нататъшната обработка на архивни цели, в полза на обществото, научни и исторически изследвания или за статистически цели, в съответствие с член 89(1) не може да се счита за несъвместими с първоначалните цели;

(в) намаляване на данни

Личните данни трябва да бъдат адекватни, които се прилагат към делото и се ограничава с това, че е необходимо във връзка с целите, за които те се обработват;

(д) точността на

Личните данни трябва да бъдат точни и, когато е необходимо, се актуализират; всички разумни мерки да бъдат взети, за да се гарантира, че личните данни, които са неточни, с оглед на целите, за които те се обработват, ще бъдат изтрити или коригирани без забавяне;

(e) ограничение за съхранение

Личните данни трябва да се съхраняват във форма, която позволява идентифициране на субектите на данните не по-дълго, отколкото е необходимо за целите, за които личните данни се обработват; личните данни могат да се съхраняват за по-дълги периоди, тъй като лични данни ще бъдат обработвани единствено за архивни цели, в интерес на обществеността, научни и исторически изследвания или за статистически цели в съответствие с GDPR член 89(1), при условие за прилагане на подходящи технически и организационни мерки, необходими GDPR за осигуряване права и свободи на субекта на данни;

(Ф) целостта и неприкосновеността на личния живот

Личните данни трябва да бъдат обработени така, че да осигури подходяща защита на личните данни, включително защита от неоторизирано или незаконна преработка и случайна загуба, унищожаване или повреда, като се използват подходящи технически и организационни мерки.

ЛИЧНИТЕ ДАННИ, ДРУЖЕСТВОТО СЪБИРА И ОБРАБОТВА


При провеждане на своята дейност, компанията се събира и обработва следните лични данни:

1. Личните данни на тайни клиенти. Това означава, че дружеството обработва, но не само лични данни тайни клиенти, като например:

Адрес на електронна поща, име, фамилия, дата на раждане, пол, държава, пощенски код, парола, чрез системата PayPal, банкова информация, телефон, адрес, възраст, мишка активност в сайта https://4service.shopmetrics.com, https://4serviceru.shopmetrics.com, https://4serviceua.shopmetrics.com, https://4serviceruaudit.shopmetrics.com продължителност на сесията и ПР, а ако бъде определена на уеб сайт www.4service-group.com устройство sperific информация (например модела на хардуера, версията на операционната система)

Дружеството не събира повече данни, отколкото е необходимо за целите на обработка, посочени в този документ.

При събирането и обработката на лични данни тайни клиенти, компанията действа като контролер, като по този начин на съответния кръг на правата на администратора и възниква отговорност.

Компанията съхранява и/или обработва следните чувствителни данни в своята дейност: секс-тайни клиенти.

2. Личните данни на потребителя. Това означава, че дружеството обработва, но не само, лични данни на потребителите:

IP-адрес, потребителско име, фамилия, адрес, номер на телефона (стационарен или мобилен), адрес на електронна поща, адрес, име на фирма, Държава, адрес на електронна поща, име, фамилия, телефонен номер, провинция, щат, пощенски код, използването на данни, информация за взаимодействие с външни социални мрежи и платформи, информация за регистрация и auntification на уеб сайт www.4service-group.com , географско положение.

ЦЕЛТА НА ОБРАБОТКА


Изисквания GDPR

Под GDPR, там трябва да се посочи един или няколко специфични цели, за които личните данни се обработват. При това, той е незаконно събирането и обработването на лични данни, а не за целите, определени по-рано.

Лични данни тайни купувачи ще:

Лични данни тайни клиенти, са събрани и обработени за следните цели:

• изпълнение на задачи (задачи) според мен под Прикритие купувачът договор за предоставяне на услуги и сътрудничество/взаимодействие ме и M Plus на предприятието GmbH в рамките на този договор, както е посочено в съобщението за поверителност, разположен на лично известие

Личните данни на потребителя

Лични данни на потребителите се събират и обработват за следните цели:

  • подобряване на обслужването на клиентите (това позволява по-ефективно да реагират на запитвания на клиенти);
  • персонализиране на потребителския опит. Това позволява да се определи кой е по-интересно в сферата на услугите);
  • за подобряване на сайта. (Това дава възможност за подобряване на качеството на продукти и услуги, удобството на използване, разработване на нови услуги, подобряване на нашите продукти и услуги);
  • да комуникират с потребителя с помощта на информационни бюлетини, маркетингови или рекламни материали и друга информация, които включват нашите новини, актуализации, информация за услугите с марка за инструкции как да се откажете от получаването на следващите писма.
  • извършване на статистически и други проучвания и анализ, на базата на обезличенных данни.
  • предоставяне на персонализирани услуги на потребителя и изпълнението на споразумения и договори;
  • участие на потребителя в различни проекти, продадени от нас чрез сайта, отговаряне на въпроси на потребителя чрез сайта, на научните изследвания, управление на сметки и записи и хамалски услуги.

ЗАКОННОСТТА НА ОБРАБОТКАТА НА


Изисквания GDPR

Според член 6 GDPR, има шест алтернативни начини, в които легитимността на конкретен случай на обработка на лични данни може да бъде създаден в съответствие с GDPR. Тази политика е разработена за определяне на съответните законни основания за обработка и да се документира в съответствие с GDPR.

Личните данни на тайни клиенти

При тайното пазаруване на лични данни се събират, докато съответния Таен купувач се регистрира в сайта M Plus.shopmetrics.com. При това личните данни се събират, чрез съгласие за предоставяне на който е указано в настоящия документ.

Дружеството обработва личните данни въз основа на съгласие, която трябва да бъде получена от таен клиент в съответствие с изискванията на GDPR. При това съгласие трябва да бъде предоставена при поискване форма на съгласието на дружеството да предостави съответните Тайната на купувачите.

Заедно със съгласието на формата на искането, дружеството предоставя на потребителя уведомление, което съдържа, включително, но не само, с цел обработка и информация относно методите на преработка, както и от срока, за който такива лични данни трябва да бъдат съхранени.

Съгласието се счита за предоставена, след като Таен купувач се кликне на "приемам" бутона на съответната съгласие форма на заявка, предоставяни от дружеството, чрез уеб-сайт, за всяка отделна цел на обработката на лични данни, както е посочено в този съгласие.

Дава съгласие за таен купувачът признава и се съгласява с всички условия, посочени в съобщението за поверителност, както и съгласие на формуляра за кандидатстване, както и всички условия, посочени в настоящата политика.

При това си струва да се изясни, че уведомлението за поверителност, които трябва да бъдат представени тайни клиенти в правилния сайт до съответното съгласие/Регистрация форма се попълва.

Компанията трябва да бъде в състояние да докаже, че съгласие е получена при обработката, ако това се изисква.

Лични данни на потребител:

Лични данни на потребителите се събират, докато на съответния потребител въведе www.4service-group.com сайтът. При това личните данни се събират, чрез съгласие за предоставяне на който е указано в настоящия документ.

Дружеството обработва личните данни въз основа на съгласие, които трябва да бъдат получени от потребителите, в съответствие с изискванията на GDPR. При това съгласие трябва да бъде предоставена при поискване форма на съгласието на дружеството предоставя на съответния потребител.

Заедно със съгласието на формата на искането, дружеството предоставя на потребителя уведомление, което съдържа, включително, но не само, с цел обработка и информация относно методите на преработка, както и от срока, за който такива лични данни трябва да бъдат съхранени.

Съгласието се счита за предоставена, след като посетител кликне на "приемам" бутона на съответната съгласие форма на заявка, предоставяни от дружеството, чрез уеб-сайт, за всяка отделна цел на обработката на лични данни, както е посочено в този съгласие.

Дава съгласието си, потребителят признава и се съгласява с всички условия, посочени в съобщението за поверителност, както и съгласие на формуляра за кандидатстване, както и всички условия, посочени в настоящата политика.

При това си струва да се изясни, че уведомлението за поверителност, за да бъде предоставена на потребителите в правилната сайт до съответното съгласие/Регистрация форма се попълва.

Компанията трябва да бъде в състояние да докаже, че съгласие е получена при обработката, ако това се изисква.

ВЪЗРАСТ НА ТАЕН КЛИЕНТ

Изисквания GDPR

Обработката на лични данни на детето трябва да бъде законно, когато бебето е не по-малко от 16 години. Когато едно дете на възраст до 16 години, такава обработка ще е законен само в случай и доколкото съгласието е дадено или разрешено от собственика на родителската отговорност над детето си. При това държавите-членки могат да предвидят в закона по-ниска възраст за тези цели, при условие, че такива ниски възраст не по-малко от 13 години.

Личните данни на тайни клиенти и потребители

Компанията събира лични данни въз основа на съгласие, получени от физически лица (субекти на лични данни), навършили 14-годишна възраст.

Когато физическо лице на възраст до 16 години, обработка на неговите лични данни трябва да бъде правен само в случай и доколкото съгласието е дадено или разрешено от собственика на родителската отговорност над детето си.

Като се регистрирате на сайта и да се дава на компанията Съгласие, съответстващи на тайното пазаруване и/или потребителят потвърждава, че той/тя достигна възраст от 14 години и има всички права предоставя на компании Съгласието си за обработването на неговите/нейните лични данни. При това, компанията не носи отговорност за каквито и да било последици, ако се окаже, че потребителят не достигнали на възраст 16 години към момента на предоставяне на съгласие.

ОТМЯНА СЪГЛАСИЕТО НА ТАЙНИ КЛИЕНТИ И ПОТРЕБИТЕЛИ


Потребителят/Таен купувачът има право да оттегли съгласието си по всяко време той/тя желае. Отнемане на съгласие се счита за направено правилно, след като потребителят/Таен купувачът попълва съответната форма на отказ и се изпраща такава попълнен формуляр за кандидатстване на следния адрес на електронна поща: withdraw@mpuls.info или попълни съответния формуляр за http://4service-group.com/uk/privacy-policy/data-subject-consent-withdrawal-form-for-user/ Отказ от формуляр за съгласие

Личните данни на тайното пазаруване, събрани от компанията, се обработват в съответствие с принципите, предвидени в GDPR. Компанията предприема всички подходящи мерки за осигуряване спазването на изискванията на GDPR при обработката на лични данни тайни клиенти.

При обработката на тайни клиенти и лични данни на потребителя, автоматично вземане на решения и профилиране на компанията не се е прилагала.

Съответния ред на оттегляне на съгласие се разглеждат в рамките на 72 часа от момента на подходяща форма на оттегляне и адекватно решение ще бъде взето от компанията.

СРОК НА ГОДНОСТ


Изисквания GDPR

Член 5 (1) (e) GDPR предвижда, че личните данни трябва да се съхраняват във форма, която позволява идентифициране на субектите на данните не по-дълго, отколкото е необходимо за целите, за които личните данни се обработват; личните данни могат да се съхраняват за по-дълги периоди, тъй като лични данни ще бъдат обработвани само за архивни цели в интерес на обществото, научни или исторически изследователски цели или за целите на статистиката в съответствие с член 89(1), при условие за прилагане на подходящи технически и организационни мерки, предвидени персийско за осигуряване права и свободи на субекта на данни ('ограничение');

Личните данни на тайни клиенти

Компанията обработва и съхранява лични данни на тайни клиенти в продължение на период, който е необходим за осъществяване на целите на обработка, посочени по-горе. Срок на съхранение може да бъде повече от времето за обработка.

С оглед на целите на обработка, срокът за съхранение на тайни клиенти на личните данни (срок на годност) е не повече от 24 месеца от датата на данни, съгласие за обработка на надлежно получена от таен клиент, с оглед на всички регулаторни задължения на дружеството трябва да запази данните.

Личните данни на потребителя

Компанията обработва и съхранява личните данни на потребителя в рамките на период, който е необходим за осъществяване на целите на обработка, посочени по-горе. Срок на съхранение може да бъде повече от времето за обработка.

С оглед на целите на обработване, срок на съхранение на личните данни на потребителите (срок на годност) е не повече от 24 месеца, считано от датата на обработка на данните съгласие правилно получени от потребителя, с оглед на всички регулаторни задължения на дружеството трябва да запази данните.

Общи разпоредби

След изтичане на срока на годност, компанията се задължава да изтриете лични данни или да зададете тайната на купувача или потребителя се предоставят на фирми ново съгласие, освен ако това е необходимо за обработка остава актуална за компания или друга цел се появява обработка.

Компанията има право не повече съхранява и да премахнете по-рано събрани на тайното пазаруване или лични данни на потребителите по всяко време, ако такива лични данни не са необходими повече. При това, компанията е длъжна да уведоми за това съответната Таен купувач/потребител за неговите/нейните лични данни ще бъдат изтрити.

Компанията има право да съхраняват лични данни, ако след обработката в случаите, предвидени в закона и се отнася до цел, която не е съвместима с първоначалната цел обработка, посочени в настоящата Политика. При това, при несъвместими помежду си цели означава, че целите, свързани с архивиране на обществени интереси, научни, статистически или исторически използване.

СПОДЕЛЯНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ


Личните данни на тайни клиенти и потребители

Компанията не се продава и не обменивает вашите лични данни юридически лица, физически лица или на трети лица и да не разкриваме вашите лични данни за всички юридически лица или физически лица, с изключение на обстоятелствата, те са процесори или под-процесори на компанията.

ПРОЦЕСОРИ/ПОД-ПРОЦЕСОРИ


Изисквания GDPR

Всеки път, когато администраторът използва процесор, той трябва да има писмен договор на място. Договорът е важен факта, че и двата контролера на процесора и разбират своите отговорности и задължения. Личните данни на тайни клиенти и потребители

При обработката на лични данни тайното пазаруване, компания се занимава с процесора, който обработва лични данни на тайни клиенти в съответствие с указанията на компанията и в рамките на съответния договор, сключен между тях. В съответствие с тази политика процесори: Shopmetrics Европа Оод.

При обработката на лични данни на потребителите, фирмата се занимава с процесор, който да обработва личните данни на потребителя само в съответствие с указанията на компанията и в рамките на съответния договор, сключен между тях. В съответствие с тази политика, процесори: Google Анализ

Компанията отговаря за правилната обработка на таен клиент и личните данни на потребителите под GDPR. При това всеки процесор е отговорен за спазването на GDPR както и други законодателни мерки за защита на информация при обработката на тайни клиенти и лични данни на потребителите.

Процесори нямат право да определят всички допълнителни цели на обработката на лични данни.

Що се отнася до целите, посочени в настоящия документ, дружеството процесори се справят тайни клиенти на личните данни в следващия ред:

Личните данни на потребителя се изпращат на Google Inc за обработка на нейните цели, както е посочено по-горе данни политики, както е посочено в настоящия документ, въз основа на споразумение с Google анализ.

Личните данни на тайното пазаруване се предават в Shopmetrics, Инк.". за обработка на нейните цели, както е посочено по-горе в съответствие с правилата за предаване на данни, както е посочено в настоящия документ, на база на договора с Shopmetrics Европа ООД.

В някои случаи, ние можем да предават лични данни на тайното пазаруване за нашите клиенти. Това се прави само в определени случаи, както следва:

• Подходящи Таен купувач, след получаване на съответното уведомление за поверителност, в която се казва, че конкретни Таен купувач лични данни могат да бъдат прехвърлени на клиентите на компанията с цел изпълнение на задания (задачи) според мен под Прикритие купувачът договор, както е посочено по-горе, представи декларация за съгласие за обработка на личните данни по установения ред и се прехвърля на съответния клиент.

ДАННИ ЗА СУБЕКТИ НА ПРАВОТО


Изисквания GDPR

Субекти на лични данни, личните данни, които се обработват в компанията, има право, предвидени GDPR до данни теми.

1. Данни на субекта на правото на достъп. Данни за лицата имат право да знаят дали техните лични данни се обработват и 2) ако отговорът е да, то достъп до такива данни с куп допълнителни резерви, посочени в член GDPR 15.

2. Данни на субекта на правото на коригиране. Когато лични данни на субекти на лични данни, дава на компанията не са неверни, това е подходящ предмет на лични данни има право да поискат от компания наистина да ги поправи (супена 16 GDPR).

3. Право на премахване или правото да бъдат забравени. Субектите на данни имат право да получат от дружеството заличаване на лични данни на субекти на лични данни, без неоправдано забавяне, тъй като фирмите са длъжни да изтрие личните данни, без неоправдано забавяне, когато основанията, посочени в член GDPR 17 се прилага.

4. Данните има право на ограничаване на обработка. Субектите на данни имат право да ограничат обработка на техните лични данни, с малки изключения в рамките на GDPR, в частност, се казва в статия на GDPR 18.

5. Правото да бъдат информирани. Фирмата трябва да информира субекта на данни, какви данни се събират, като те се използват, колко дълго ще стоят и ще бъде ли тя се предават на трети лица. Тази информация трябва да бъде съобщена накратко и прост език.

6. Право на прехвърляне на данни. Данни субекти могат да получат и да използват техните лични данни за своите цели чрез различни услуги. Това право действа само по отношение на лични данни, които са предмет на лични данни е предоставил на компанията, чрез съгласие.

7. Право на обект. Данни за лица могат да се откаже от обработката на лични данни, обработвани в компанията. Компанията се задължава да прекрати обработката на личните ви данни, ако те могат да докажат непреодолими легитимни основания за обработка, който предефинира интереси, правата и свободите на личността или, в случай, че за създаване или осъществяване на закрила на съдебни дела.

8. Данни на субекта на правото не е предмет на решението, се основава единствено на автоматизирана обработка. Субектите на данни имат право да възразят срещу всяко автоматизирано профилиране, който се случва без тяхно съгласие. При това, данни за лицата имат право на личните им данни трябва да се обработват с участието на човека.

Личните данни на тайни клиенти и потребители


За реализиране на всеки от посочените по-горе права, Таен купувач/потребител, трябва да кликнете върху съответното меню и да попълните съответната форма в интернет страница http://4service-group.com/uk/privacy-policy/privacy-notice-form-for-data-subjects-users-of-the-web-site

Подробни условия за прилагане на горните права са описани в съответните процедури, които се намират в интернет-страницата http://4service-group.com/uk/privacy-policy/privacy-notice-form-for-data-subjects-users-of-the-web-site

Това е времето, през което тайни клиенти/потребители могат да реализират своите права, посочени по-горе:

Искането На Субекта На Данни Срокове
Право да бъдат информирани При събиране на данни (ако са се предоставя информация субект) или в рамките на един месец (ако не се предлага на субекта на данни)
Право на достъп Един месец
Право на изтриване Без неоправдано забавяне
Правото да ограничи обработка Без неоправдано забавяне
Право на преносимост на данните Един месец
Право на обект При получаване на възражения
Права по отношение на автоматизирано вземане на решения и профилиране. Не е посочено

СПЕЦИАЛИСТ ПО ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Изисквания GDPR

Определи ролята на комисаря по защита на личните данни (ДПО), изисквани в съответствие с GDPR ако организацията е орган на държавната власт, ако той отговаря на мащабното наблюдение, или ако той се справя особено чувствителни типове данни в голям мащаб. ДПО трябва да имат подходящо ниво на компетентност и може да бъде или вътрешен ресурс или предадени за съответния доставчик на услуги.

Въз основа на тези критерии, на фирмата, се изисква отговорник по защита на личните данни. Информация за защита на данните на служител на фирмата се намира в сайта www.4service-group.com

Сигурност


Изисквания GDPR

Като се има предвид състоянието на техниката и разходите за прилагането и природата, област на приложение, контекста и целите на обработка, както и риска от различна степен на вероятност и опасност за права и свободи на физическите лица, контролер и процесор трябва да прилага подходящи технически и организационни мерки за гарантиране на нивото на сигурност в зависимост от риска.

Личните данни на тайни клиенти и потребители

Дружеството е отговорен за гарантиране, че всички лични данни, които компанията притежава и за които те носят отговорност, се държи здраво и да не е при никакви условия не се разкриват на трети лица, освен ако тази трета страна е специално упълномощен от дружеството от получаване на тази информация и е сключила споразумение за поверителност.

Всички лични данни трябва да бъде достъпна само за тези, които се нуждаят, за да го използва, както и достъп може да бъде даден само в съответствие с политиката на контрол на достъпа, която се намира в www.4service-group.com. /Потребителите тайни клиенти лични данни ще бъдат обработвани с високо ниво на сигурност и трябва да се съхраняват:

  • в охраняем вътрешен с контролиран достъп; и/или
  • в заключен шкаф или гардероб; и/или
  • ако компютъризирани, защитени с парола в съответствие с корпоративните изисквания на политиката за контрол на достъп и/или
  • съхранявани в (сменяеми) на електронни носители в криптиран вид.

В тайна купувачите/потребителите имат право да се обърнат към компанията с молба да обясни какви мерки за сигурност се прилагат при обработката на съответните тайни клиенти/потребители на личните данни.

ИЗВЕСТИЕ ЗА ИЗТИЧАНЕ НА ДАННИ ОТ


Изисквания GDPR

Лични данни, кражба, означава нарушение на сигурността, което води до случайно или незаконно унищожаване, загуба, промяна, неразрешено разкриване или достъп до лични данни, предавани, съхранявани или по друг начин обработени.

Има три различни вида нарушения под GDPR:

  • "Нарушаване на неприкосновеността на личния живот" - мястото, където има неправомерно или случайно разкриване или достъп до лични данни.
  • "Нарушаване на целостта" - където има неоторизирано или случайно промяна на персонални данни.
  • "Нарушение на достъпност" - там, където има случаен или непозволен достъп или унищожаване на лични данни.

Личните данни на тайни клиенти и потребители

Компанията предприема всички разумни мерки, за да сведе до минимум риска от кражба на лична данни, при обработката на лични данни.

В случай, че лични данни за нарушение, фирмата се задължава без неоправдано забавяне и, доколкото това е възможно, не по-късно от 72 часа след като стана известно за него, съобщават лични данни, нарушение в надзорен орган компетентному в съответствие с член 55, ако лични данни в нарушение едва ли може да доведе до риск за правата и свободите на тайни клиенти/потребители.

Оценка на риска на дружеството трябва да изпълнява установили, отразява ли се това на риск за правата и свободите на субектите на данни, който се счита за достатъчно висока, за да оправдае известия към тях.

Освен това, в случай на нарушение на лични данни, което може да доведе до висок риск за правата и свободите на тайни клиенти/потребители, компанията се задължава незабавно да уведоми съответния потребител лични данни, които са били нарушени.

Въпреки това, ако мерки са взети за намаляване на висок риск от тайни клиенти/потребители, така че това не може да се случи, това общуване с тайни купувачи не се изисква GDPR.

Дружеството документира всички нарушения на лични данни, включително и факти, свързани с лични данни за нарушение, последиците от него и да се вземат мерки. Тази документация трябва да позволи на контролирующему орган за проверка на съответствието със GDPR.

Под GDPR съответните МОША има правомощия да налагат различни санкции в размер до четири на сто от годишния световен оборот или двадесет милиона евро, което е по-горе, за нарушение на GDPR.

Съответния процесор, е длъжен незабавно да уведоми компанията за нарушаване на Тайната на купувача/лични данни на потребителя при обработката на лични данни от името на компанията.

ПРЕНОС НА ДАННИ

Изисквания GDPR

Всяка прехвърляне на лични данни, които са подложени на обработка или са предназначени за обработка след предаването на трети държави или международна организация трябва да има място, само ако, при спазване на останалите разпоредби на GDPR условията, изложени в GDPR Глава 5 изпълнени с контролер и процесора, включително и прехвърляне на лични данни на трета държава или на международна организация в друга трета страна, или в друга международна организация. Всички разпоредби на глава GDPR 5 се прилага, за да се осигури нивото на защита на физическите лица, гарантирани GDPR не е контузен.

Европейската комисия има право да определи, въз основа на член 45 GDPR ли страни, които не членуват в ЕС предлага адекватно ниво на защита на данните, като в своето вътрешно законодателство или международни задължения, които тя е подписала. Под съответното решение на Комисията на Ес лични данни могат да се предават от ЕС (Норвегия, Лихтенщайн и Исландия), на трета страна без никакви допълнителни гаранции, които са необходими.

Европейската комисия признава, Андора, Аржентина, Канада (търговски организации), Фарьорските острови, Гърнси, Израел, Остров Ман, Джърси, Нова Зеландия, Швейцария, Уругвай и САЩ (ограничен защитен екран, рамка) осигурява достатъчна защита.

Щит За Поверителност

Ако това не се изисква за прехвърляне на лични данни от ЕС в организация в Сащ, той трябва да провери, че организиране на лични данни се предават. подписан с рамки Щит за поверителност на Министерството на търговията на САЩ. Задължение за кандидатстване за фирми под щита за поверителност, съдържащи се в "принципите на неприкосновеността на личния живот". САЩ док е отговорен за управлението и администрирането на защита на личния живот и гарантира, че дружеството извършва своите задължения. За да бъде в състояние да потвърди, компаниите трябва да имат политика за поверителност, в съответствие с принципите на поверителност, като например, използването, съхранението и по-нататъшното прехвърляне на лични данни в съответствие със силни правила за защита на личните данни и гаранция. Защита на личните данни се прилага независимо от това, личните данни, свързани с жител на ЕС или не. Организацията трябва да потвърди своето "членство" Щит за защита на годишна база. Ако те не направят това, те вече не могат да се получават и използват лични данни, получени от Ес в рамките на тази структура.

Лични данни тайни клиенти/потребители

Компанията може да предава лични данни на тайни клиенти за своите процесори, посочени hereabove и които са регистрирани в Европейския Съюз, той трябва да разбере, че компанията изпраща личните ви данни са базирани на GDPR и решение относно адекватността, ако това е необходимо.

Лични данни се прехвърлят за целите, определени в настоящото споразумение и на други условията за преработка, предвидени в тази Политика и тези в други документи, по-специално в личните данни на трансферния политика, която може да намерите на следния линк: www.4service-group.com

ОБРЪЩАЙКИ СЪОТВЕТСТВИЕ GDPR

Следните стъпки, за да сте сигурни, че компанията работи в съответствие с принципа на отчетност GDPR:

  • Правни основания за обработването на лични данни е ясен и недвусмислен;
  • Всички служители, участващи в обработката на лични данни, да разбират своята отговорност за следните добра практика за защита на данните;
  • Обучение в областта на защита на данните е предоставена на целия персонал;
  • Следват правила, отнасящи се до съгласие;
  • Маршрути на разположение на данни от компании, които желаят да упражняват своите права по отношение на личните данни, и такива искания ефективно;
  • Редовни проверки на процедури с използване на лични данни, извършени;
  • "Проектируемая неприкосновеността на личния живот" взето за всички нови или промяна на системи и процеси;

Тези действия се считат за редовно като част от процеса на управлението, свързани със защитата на данни.

Компанията е разработила всички вътрешни документи, за да се определи ролята на персонала по отношение на обработката на лични данни в рамките на компанията.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ


В текущата версия на тази политика е достъпна за всички заинтересовани лица в сайта на следния линк: http://4service-group.com/uk/privacy-policy/privacy-notice-form-for-data-subjects-users-of-the-web-site

Компанията може да преосмислим тази политика от време на време. Ако компанията внася съществена промяна в тази политика, ние ще ви уведомим йо по електронна поща или чрез публикуване на съобщения на уеб сайт до датата на влизане в сила на промените. Продължавайки да получите достъп до или да използвате сайта след влизане в сила на тези промени, вие се съгласявате с преработена политика.

Тази политика е одобрена от изпълнителен директор на 20 май 2018 г. и се издава на версия на контролирани основа под подписа на генералния директор.


M Plus® България

Пряка линия с вашите клиенти

Те ви критикуват, пишат опустошителни постове в социалните мрежи, те нахваливают приятелите си по телефона или доверявайки се на своето възмущение техните съпруги. Или още по – често-те просто горят своите емоции и забележки отвътре и, като следствие, да се направи едно от двете неща. Те се връщат. Или те ще ви оставят завинаги. Те са вашите клиенти.


КАКВО СТЕ ГОТОВИ ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА В СЪЗНАНИЕТО ИМ?

Ние сме готови на всичко!

За 17 години фирма "M Plus" работи за изследвания и подобряване на клиентския опит. Имаме хиляди очи и уши. По-точно, да имаме 500 000 обикновени хора под ръка, които искат да направят по-добре своя собствен опит. Ние сме навсякъде, ние казваме на 29 езика и работят в 52 страни по света. Имаме мощен аналитичен център, където ние следваме всяка вибрация на общественото мнение за вас и вашия бизнес.

Защо?

По единствената причина - нека вашето служение още повече доволни клиенти и да направите вашия бизнес да се развиват. Ако сте като нас, вярват, че отдаденост на клиентите-това е основният капитал на всеки бизнес, добре дошли в лабораторията M Plus!

С нас добри компании стават най-добрите. Ние ще ви помогнем да се поставите на мястото на клиентите си, да ги чуя и да ги направят щастливи.

Портфолио От Услуги

Защо ние да направите това е по-добре?



Why M Plus
Самите ние обичаме добро обслужване
M Plus loves good service
Ние вярваме в неговото значение
We believe in service importance
Ние работим в този бизнес вече известно време


Ние сме тези момчета, които предлагат услугата "Таен клиент" за първи път в бившия Съветски Съюз през 2001 година.
През това време нашите тайни клиенти са раздадени на повече от един милион оценки за обслужване на различните сектори, вариращи от заведения за бързо хранене и ресторанти до международни банки. M Plus се превърна в основен играч не само в Русия и страните от ОНД, но и бързо се развива в страни от Европейския Съюз. Ние сме член на водещи международни професионални асоциации "таен клиент" доставчици МСПА , и ние се учим непрекъснато от най-добрите.


Нашата ефективност
прости тайни:

  • 1. Ние държим на носа по посока на вятъра, и ние използваме най-модерни технологии в тази сфера.
    Забравете за стереотипе таен клиент (Одитор), който е създаден по ТЕЛЕВИЗИЯТА. Това не е стрес-шоу. Професионални услуги за оценката на клиентския опит, повече прилича на финансов одит с участието на анализатори и специален софтуер. Като резултат - изводи за подобряване на обслужването и конкретен план за действие на бюрото си!
  • 2. Ние се стремим към пет ценности на нашата компания.
    За нашите ценности - истина, ползата, любов, алчност и арогантност – можете да научите на специална страница. Тук само отбелязваме, че ние гледаме на всяка от тези стойности абсолютно сериозно и искрено. Добре, ние знаем, че ви е интересно, защо алчност? Накратко, нашата алчност-това е жаден за нови задачи и постижения! Той зарежда с нас.
  • 3. Ние просто обичаме това, което правим.
    Ние няма да коментирам – просто малко по малко да говорите с нашия екип и ще разберете.

Готови ли сте за промяна?

Така че, вие знаете цената на тази услуга, и искате подобрения в тяхната компания и, най-важното нещо, сте готови да започнете.

Но вие все още не сте сигурни, че това, което е подходящо за МПС, метро, Экко или Райфайзен Банк – работи с вашата компания.
Не се притеснявайте, просто проверете вашата ситуация с нашия профил.
За това, вие просто трябва да отидете на чат, ни се обадете или ни пишете по електронната поща.
Вие ще получите безплатно списъка с примери от нашата работа в случаи, подобни на вашите.


Разбира се, вие сте готови!?

Ако вие започнете да работите с M Plus, ние ще имаме официално "бюджет за развитие".

О, не, ние не можем да направим по този начин, всяко решение и всяко усилие трябва да ни доведе до целта, която със сигурност ще бъде заплатена от увеличаването на приходите на вашата компания.
В ROI, НИЕ ВЯРВАМЕ!*
Така че всички трябва да работят. Надяваме се, че нашите препоръки, не трябва да бъде отменено, но методично да се реализира. Ние имаме ефективни методи и технологии за мотивация на персонала за промяна и подобряване на услугата.
Ако не планирате да се борят за резултат, по-добре не си правете шеги с нас.
И не забравяйте: клиентите - вашият най-добрите учители и вожатые! Ние ще ви помогнем да ги чуя. - Добре, отколкото някой друг )

* Ние вярваме в възвръщаемост на инвестицията!

P. S. А ако не вярвате – ние ще ви възстановим ги покажа. ;)

Карта на покритие

На 300 000+ Тайни Клиенти в 50 страни от Централна, Източна и Западна Европа, Балкани, Закавказие, Централна Азия.


България
3300

За нашата работа

Новини

всички статии

Румънци купуват консумативи по цени и предпочитания на децата

Скорошно проучване на M Плюс група показва, че румънците мислят за канцеларски материали, ученически с отстъпки

Повече ...

Че румънците казват за 4 и 5 звездни хотели. Проучване: туристите се обръщат, тъй като те трябва в най-добрите хотели Румъния?

Румънски туризъм е получил значително развитие в последните години. И хотели, особено 4 и 5 звезди, полагат значителни усилия, за да отговори на изискванията на туристите. Проучване на пазара фирма M Plus Румъния, на 42 хотели от нас, разкрива мнението на румънците за услуги на туристическата индустрия.

Повече ...

За пазара

Преглед На Пазара

всички коментари

Изследвания на M Plus: как и от къде румънци купуват Коледа. Колко румънските харчат за подаръци и какви проблеми срещат в магазините

Зимни празници-това е може би най-добрата възможност за пазаруване. Проучване, проведено през ноември 2017 м, плюс групата на Румъния разкрива интересни подробности за румънските коледни покупателните навици. Румънците все още не желаят да направят своите коледни покупки много преди това, или просто онлайн. По този начин, 50% от тях се обръщат към физически магазини и онлайн магазини, за да намерите най-подходящия подарък. Почти 41% предпочитат само физически магазини, а 9% само отказ за онлайн магазини.

16 статистика на ползване за опита на клиента, който ще ви накара да се замислите за подобряване на CX

Продажби и маркетинг специалист с 20-годишен опит - Петър Strohkorb, който е работил в такива компании, като Sony, 3M, Canon, и CSC, главен изпълнителен директор на компанията Питър Consulting Strohkorb International" в блога си клиент се мисли какво казва, Защо клиентът опит-това е толкова важно и защо това е така широко се обсъжда в последно време. Освен това, той носи конкретна полза за бизнеса, получена от обслужване на клиенти.

Нашите клиенти за нас

Мнения На Клиенти

всички гости

"Лукойл"

M Plus група трябва да бъдат признати като професионален "Таен клиент", от доставчика на услуги. Фирмата е доказала себе си, своя опит на клиента най-високо качество за сметка на професионален персонал, който да може ефективно да си сътрудничат, за да реагират бързо и да се адаптира към изискванията и нуждите на клиента.

ХЕЛЪН-МАРЛЕНЕ

Трябва да се отбележи, че М агенция Плюс предлага не само пакет от качествени Таен купувач услуги, но и консултации и обучение, както и.

Заслугата Агриколь

Работа M Plus група напълно съответства на основните принципи на бизнес сътрудничеството и спазване на взаимни договорености.

Microsoft Microsoft
Toyota Toyota
Shell Shell
erste erste
vtb vtb
Alfa Alfa
jysk jysk
fora fora
Microsoft Microsoft
Toyota Toyota
Shell Shell